torstai 24. syyskuuta 2009

Kylmenevää kyytiä!

-Pekka Pouta madaltaa ääntään ja vähän pudistelee päätäänkin. Suomen kansa synkistyy. Ensiräntä luvassa eteläänkin. Vaan mertsariukon naamalle ilmestyy leveä hymy - vihdoinkin vedet jäähtyvät ja päästään taas tositoimiin!

Syyskausi aukesi omalla kohdalla tänään torstaina. Aika laajalla sektorilla tuli haravoitua pääkaupunkiseudun läntisiä vesialueita. Vaikka lämmintä vettä lienee reilu massa koreakelisen loppukesän ja keskiarvoista ylöspäin poikkeavan alkusyksyn jäljiltä, yllättävän äkkiä viilenevät yöt ja reippaat tuulet sotkevat pakkaa. Kiva niin.

Alhaisin vedenlämpö, johon osuin, oli huimat 11,8 astetta. Todella raju pudotus tuttujen aivan lähipäivinä raportoimiin lukemiin. Läpikäydyistä heittopaikoista löytyi korkeimmillaankin 13,5 asteista vettä. Toki kalastus painottui kohtuullisen ulos. Ja kylmää oli meininki hakeakin.

Ja tänään tuli heti jo onnistumisiakin: 2 kalaa, lämpötiloista 13,3 ja 12,5. Eli hieno alku syksylle, ja toisaalta lupaava jatko upealle keväälle. Ensi viikon alkupuolelle ennustettu keli startannee syyssesongin kunnolla vauhtiin. Ja eikun vesille!


-Mikko (MQ):n puolesta PB A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti