torstai 28. tammikuuta 2010

Odottavan aika on pitkä, aivan liian pitkä

Keskiviikkoaamu 27. tammikuuta 2010 alkoi Helsingissä jäätävillä pakkaslukemilla -25,4°C. Muutamaa leudompaa päivää lukuun ottamatta, takana on yli kuusi viikkoa pakkasia, eikä pitkälle ulottuvat sääennusteet lupaa paljoakaan lämpimämpää. Suomenlahti jäätyi kauttaaltaan muutama päivä sitten, ja siinä samalla jäätyi toiveet aikaisesta keväästä. Edessä on pitkä odotus, aivan liian pitkä.

Tiedän itseni lisäksi ihmisiä, joille nämä odotuskuukaudet ovat myrkkyä. Aiheeseen liittyviä sijaistoimintoja on keksittävä, jotta odotusaika ei kävisi kohtuuttoman tylsäksi. Keloja on huollettu ja uusi vapa odottaa jo seinällä roikkumassa. Uistinrasian sisältö vielä sortteerataan ja vilttiketjun uistimet kierrätetään. Jos talvi näyttää venyvän ylipitkäksi, kausi avataan kenties etelämpää Öölannista, jonne kevät saapuu hieman aikaisemmin kuin tänne peräpohjolaan.

Kalastuskautta odotellessa tulee usein katseltua aikaisempien keväiden kalakuvia ja videoita. Pakkasen paukkuessa ulkona, on mukavaa käydä näitä hetkiä läpi uudestaan ja mikä onkaan kalamiehelle parempaa terapiaa? Katselin juuri viime kevään videoita ja muistan omasta mielestäni melko tarkasti tämänkin videon tapahtumineen. Silti vain kamera on tallentanut paljon asioita, mm. kommentteja, joita ei muista itse tapahtuneeksi lainkaan. Näitä yhdessä koettuja hetkiä hyvien kalakavereiden seurassa on aina ilo katsella, olkoon vuodenaika mikä tahansa.

Kiitos taas Antulle ja Juhalle tästäkin hienosta kalapäivästä, keväällä jatketaan.

Hyvää keväänodotusta myös kaikille blogin lukijoille!


-PB Jounin puolesta PB A1 kommentti:

  1. Naulan kantaan!

    Talvikuukaudet on mainiota aikaa pohtia uusia juonia ja ennen kaikkea taktiikoita tulevaa kautta varten. Kalastuksen yksi hienous on elää "ne" hetket uudelleen ja uudelleen. Joskus vain muisto täydellistä auringon laskusta saa talven selän taittumaan..

    Itse uskon, että paksu ja kylmä talvi tarkoittaa hyvää myöhäistä kevättä - vesi tulee pysymään korkealla, ja se pitää kalat sisällä yllättävän pitkään.

    -soumies

    VastaaPoista