maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kevätkauden päätös 6.6.

Lähdimme Santtu Poutasen ja Sami Pitkäsen kanssa eilen vihoviimeistä kertaa tämän kevätkauden aikana taimenen perään merelle. Kavereilta kuullut raportit eivät luvanneet hyvää ja vaikka vesi onkin kylmää ja kirkasta, niin silti kalat ovat tuntuneet hävinneen jonnekin. Samaa saagaa oli meidän sunnuntai-illan tarjonta.

Vedenlämpö oli Kaivarissa 9,8 astetta ja ulompana 10,5 - 12. Kaiku näytti silakkaa tai muuta pientä kalaa varsin paljon ja vaikka vesi olikin hieman laskussa, niin pinta oli kivasti rikki ja iltaa kohden valon määrä vähenisi.

Tuloksena meille 1 ahven tai pieni taimen joka seurasi Truttaa, jossa koukkuun jäänyt kolmipiikki. Lisäksi Santtu sai ihan näyttävän kokoisen ahvenen hieman ahventa jäljittelevällä Trutalla. Sami keskittyi ansiokkaasti kuvaamaan ja kuvana onkin hänen ottamansa huikea saaliskuva allekirjoittaneesta.

Mielestäni hellejakso jakoi homman kahtia. Ennen hellettä kalat käyttäytyivät jotenkin normaalisti, mutta hellejakson jälkeistä seurailua yms. en muista moneen vuoteen olleen. Uskomattoman passiivisia kaloja. Veikkaan, että tuhti määrä silakkaa on tehnyt taimenista yltäkylläisiä eivätkä ne ole enää kiinnostuneet uistimista. Kalat ovat ilmeisesti siis poistuneet ulapalle palatakseen sieltä taas syksyllä. Toivottavasti silloin ovat hieman nälkäisempiä. Omat tilastoni: 6 täyttä päivää ja 4 iltaa kalassa. Ylös asti 1 mitallinen, 3 alamittaa ja kymmeniä havaintoja/tärppejä/karkuutuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti