keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Valmistelua ja hankintoja

Meritaimenkauden alku on käsillä. Meriveden lämpötila Suomenlahdella liikkuu 15 asteen molemmin puolin ja pidentyneet yöt pitävät jäähtymistä yllä.

Aktiivisimmat ovatkin käyneet jo haistelemassa tilannetta ja ensimmäisistä kalakontakteista on kuultu uutisia. Silti on vielä aikaa laittaa kalastusvälineistöä kuntoon ja tehdä tarvittavia hankintoja. Siima kannattaa vaihtaa ja kelan kunto tarkastaa. Omassa kelassa kalastusjarru tuntui takkuiselta pitkän seisonta-ajan jälkeen ja jarrulevypakka oli puhdistettava ja rasvattava. Jarrun toiminta palautui entiselleen, eikä lähtökitkaa tunnu. Uistimien koukut kannattaa myös tarkistaa. Koukkuja tarkastaessani huomasin, että kevätkauden lopun olen kalastellut tylsyneillä koukuilla tai sitten ne ovat menettäneet rasiassa ollessaan parhaan terävyytensä. Uistimet, joihin vaihdoin keväällä koukut oli selvästi tylsempiä kuin uudet, vaikka osaa uistimista oli käytetty hyvin vähän..

Kauden alkuun pitää saada myös uutta. Sain testattavakseni kaksi E.V.Truttaa, jotka poikkeavat selvästi aikaisemmista malleista. Aihio on valmistettu alumiinista ja muodot on laitettu uusiksi. Pituus suunnassa katsottaessa, aihio on jyrkemmin S-mallinen. Etenkin uistimen etupää on taivutettu reilusti enemmän kuin perusrungoissa. Kevenne ainetta ei tarvita, sillä 75mm ja 80mm testirunkojen painot koukkuineen on vain 16g ja 16,5g. Uistimen kapea muoto mahdollistaa silti helpon heittämisen hyrräkelallakin.

Keveytensä ansiosta AlumiiniTrutta ui pinnassa ja kelaustuntuma on hyvä. Vapaa ylös nostamalla viehe nousee aivan pintakalvoon, joka mahdollistaa kalastamisen hyvin matalassa vedessä.
Napakasti taivutettu etuosa "koukkii" juuri sopivasti ja uinti pysyy ns. putkessa. Vajotuksessa uistin putoaa Trutalle tuttuun tapaan oikeassa asennossa ja väristen. Testeissä Jerkki-tyylillä uittaen, uistimella on saatu tehtyä jopa voltteja?!

Tämä on mielenkiintoinen uistin. Siinä on jotain rannikkovaapun ja lusikan välimaastoa. Mikä tämä sitten ikinä onkaan, sitä on tehty nyt ensimmäinen erä. Tätä "volttikonetta" myydään ja ensi esitellään valmistajan toimesta Kalastustarvike Wobblerissa 23.9.2010.

Sinne….

2 kommenttia:

  1. Mikähän mahtaa tuon uuden laitteen hintataso olla? Kaiketi aika paljon helpompi tehdä kuin perinne-Trutta, joten luulisi olevan huokeampi.

    VastaaPoista
  2. Eipä ole tietoa. Toivoa sopii, että pysyy hinta maltillisena.

    VastaaPoista