tiistai 18. kesäkuuta 2013

KOLMEN LAJIN ILTA

Veden lämmön laskettua mukavasti oli itselläkin pakko yrittää ehtiä vesille. Luvattoman vähän ehtinyt tänä keväänä ja se syö miestä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Iltasatujen ja puurojen jälkeen pyöräilin hirveällä kiireellä rantaan ja irtauduin 21.15. Kovatuulisen päivän jälkeen maininki oli varsin reipasta ja esimerkikiksi länsipuolen kärkiä ei voinut heittää olenkaan. Olin yksin liikkeellä ja tarkoitus oli heittää pari tuntia tehokasta - taimen tietenkin mielessä. Uistimet keltaista ja oranssia.

Ajelin Stadin edustan uloimmille isommille saarille ja heitin suosiolla tyynen puolta, koska keli oli länsireunalla sen verran karkeaa, ettei ollut mitään mieltä heittää pesukoneeseen. Tapahtumia tuli kyllä mukavasti illan aikana, mutta jokainen kontakti oli väärä.

Ensin tuli tyynestä matalan kakun päältä noin 65 cm nokkis, kauden eka ja vasta nyt. Tärppi oli kova ja luulin eka taimeneksi mutta nopeastihan se paljastui merten kiemuraksi. Kuvan oton jälkeen se luiskahti irti ja irtosi samalla. Kuvittaja Sakke Yrjölä on tilannut yhden nokkakalan malliksi mutta en päässyt viemään sitä hänelle.

Seuraavasta paikasta siimaa ravistaa kevään istari, noin 25 cm smoltti. Vähän tämän jälkeen uistimessa rimpuilee erittäin punaeväinen ahven ja pari heittoa tämän jälkeen vielä kaksi smolttia. Ehkä hommassa oli vähän väkisin suorittamisen makua, mutta pakko se oli mennä, koska isoa kalaa on vielä heittomiehen etäisyydellä. Veden lämpö oli alimmillaan tasan 10 astetta, joten toivoa on. Itselläni vaan reagointi optimaaliseen keliin ei ole mahdollista, joten yritän päästä aina iltasatujen jälkeen. Parempi sekin kuin ei mitään!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti