keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kelin muutosta odotellessa

Näin se on... seuraavan kerran kalaan vasta kun kelit muuttuu. Suomen yllä makaava helle itätuulineen on passivoinut kalat selvästi ja kalansaanti on vähintäänkin vaikeaa. Kolme miestä mätti eilen 4h tauotta ja yksi ainut (mitta)kala oli saldona. Jos yhden kalan saa aina 12 miestyötuntia kohden, niin ei tuo kovin mielekästä ole. Eilinen oli kenties kevään hankalin päivä, kun kalat eivät edes seurailleet uistimia, kuten muina päivinä. (Eilisellä kalalla oli n. 15 cm, lähes sulamaton silakka vatsassa).


Tuulien osalta perjantai näyttää olevan käännepäivä ja vaihtelevampaa säätä on tarjolla. Pohjoistuulet olisivat nyt tervetulleita. Yli 14 asteen (satamassa yli 18 °C) vedenlämpö ei ole kovin normaalia vielä tähän aikaan ja rannikon läheisyyden älytön leväkukinta runsaine levätolloineen, tekee kalastamisen vaikeaksi. Kunnon pohjoistuuli puhdistaisi nyt rannat ja veisi ylilämpimät vedet merelle. Tilalle 7–8 °C kirkasta vettä, niin eiköhän ääni kellossa ala muuttumaan. Sitä odotellessa…


-PB Jouni


2 kommenttia:

  1. Ajattelin juuri samaa aamulla kun laittelin sulle tekstaria! Viikonloppuna korjaavat satoa ne jotka kalaan pääsevät. Väittäisin melkein että jos sääennustus pitää paikkansa, niin tulossa on superviikonloppu.

    VastaaPoista
  2. Laji muistuttaa tällä hetkellä lohen soutua - tarvitaan sitkeyttä ja intoa yrittää, uudelleen ja uudelleen. Ja vaikkei saalista tulisikaan niin hienoa hommaa silti!

    -santtu

    VastaaPoista