torstai 22. huhtikuuta 2010

Kotivesillä kausi avattu

Tänään oli taas mahdollisuus lähteä vesille katsastamaan tilannetta. Toissapäivän pikaisku ei tuottanut tapahtumia muutamaa tönäisyä lukuunottamatta.

Viimeisimmät jäänrippeet lähtivät vasta tiistain aikana saaristosta ja vedenlämmöt ovat tämän seurauksena todella alhaiset. Alkuviikon lämpimät päivät eivät ole vielä lämmittäneet vesiä, siitä pitivät huolen myös kipakat yöpakkaset. Useat isot selät jäätyivät tämän seurauksena ja aamulla saaresta töihin mentäessä sai taas toimia jäänmurtajana.

Merkittäviä lämpötaskuja ei ole kerennyt muodostumaan oikeastaan mihinkään. Löysimme muutaman asteen lämpimämpää vettä vain parista paikasta. Eilisen kova keli oli taas sekoittanut vettä, joka kaiun mukaan asettui taas noin kolmen asteen hujakoille.

Tämänpäiväinen kala tuli tästä n. 3°C vedestä, olosuhteisiin nähden oli yllättävänkin pirteä yksilö. Alkuun komea loikka, ja päälle pari hyvää syöksyä kunnes haavi heilahti. Pituutta kalalle oli kertynyt 65 cm - oikein mukava kauden aloitus. Taimenen suussa ja vatsassa oli kolmipiikkejä, joten tankkaus on jo alkanut. Tähän muutama oikein lämmin päivä niin ihmeitä taas tapahtuu...


Pidelkää korkeista lujaa kiinni : )
-Petteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti