keskiviikko 11. toukokuuta 2011

On se vaan niiiin siistiiii

Etenkin silloin kun homma onnistuu. Eilen lähdettiin töiden jälkeen etsimään mukavampaa arkea mereltä. Melko pitkälle sai rannasta ajaa ennenkuin veden väri kirkastui siedettäväksi. Jos se ei niinkään kalantuloon vaikuta, mutta ainakin isosti fiilikseen heitellä sitä uistinta. Kyllä kirkas kala on kivempi kirkkaasta vedestä saada.
Noin tunnin heittelyn jälkeen saavuimme hyväksi tunnustettuun "poteroon", lauantaina tosin emme kalaa paikasta saaneet. Nyt saimme. Hieno taimen kävi kopauttamassa Truttaa ja pyörähti veneen vierellä näytiksi. Yksi tyhjä heitto välissä ja seuraavalla hanakasti kiinni. Väsytyksen jälkeen kala onnellisesti veneen laitojen sisäpuolelle ja mittaustulos 71 cm. Puntari oli rikki, joten arviopohjalta menee painon veikkaus, sanotaan 4 kg +-200 g - komea kala jokatapauksessa. Parinkymmenen minuutin kuluttua samassa paikassa oli vielä tuplaseurio, mutta ei ottanut kiinni. Meri tyyntyi tämän jälkeen lähes pläkäksi ja tapahtumat loppuivat siihen.
Tänään uutta matoa koukkuun, eivaan uutta Truttaa siiman päähän ja kohti uusia seikkailuja. Eiliset tapahtumat ja lauantain pari pienempää kalaa, plus muiden uutiset antavat hyvää uskoa tulevaan. Uskon että parhaat ajat ovat vielä edessäpäin, joten koukut nyt teräviksi ja kokka kohti kevättaimenia.

Kireitä siimoja kaikille!
-Anttu

3 kommenttia:

  1. Kalahanat on auenneet vähän joka suunnalla ja koko kylä tuntuu olevan aivan sekaisin :-)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut Jounille! Upee kala!!!

    VastaaPoista