torstai 19. maaliskuuta 2009

Kauden avauskala.

Mertsarikausi on avattu, joskaan jokikalojahan ei lasketa, vai mitä? Kala kuitenkin, kirkas ja muutenkin moitteeton taimen nautti viimeiseksi ateriakseen Abun Hammer 30g lusikan, värissä sini-kromi. Vartta kalalle oli kertynyt 58 sentin verran ja painoa 2,4kg. Joitain senttejä alamittaisia taimenia on myös tullut pari kappaletta paremman puolison voimin.

Merelle ei vielä ole asiaa jäiden takia, mutta kyllä ne siitä sulaa. Pari päivää sitten käytiin Tallinnassa ja jäätilannetta tuli ihmeteltyä laivan ikkunasta. Harmajan kohdilla on vielä paksut nietokset, mutta ei sitä kovin pitkälle tarvinnut mennä, kun jo avovesi liplatteli vapaana. Huomion arvoista oli myös se, että hieman ennen avoveden rajaa köllötteli jäiden seassa hylkeitä runsain joukoin. Hylkeet eivät paljoa laivaa pelänneet ja tuntui jopa, että monet niistä jaksoivat hädin tuskin siirtyä rautaisen keulan edestä sivuun. Tallinnan rannat olivat kauttaaltaan sulat, minkä nyt laivasta näki.

Hieman on jo ikävä viime talvea, jolloin pääsi kalaan lähes koko ajan. Ei se siltikään helppoa ole narrata mertsaria alle 2´c asteisesta vedestä. Ainakin omat kalat on tullut paremmin, kun vesi on jo hieman lämmennyt ja kala alkaa aktiivisesti metsästämään pöperöä talven jäljiltä.

Kevättä odotellessa ja kireitä kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti