maanantai 30. maaliskuuta 2009

Yhteenvetoa Gotlannin matkasta

Onpas mukava kirjoittaa tekstiä näppiksellä eikä kännykällä. Eilen lähettämäni viesti ei näköjään kantautunut blogiin asti joten tässä se uudestaan.

Vietimme viimeisen päivän saaren itäpuolella tutkimassa kolme paikkaa joissa emme aikaisemmin ole olleet, mutta kalaoppaan mukaan ottipaikkoja. Muutenkin paikalliset olivat sitä mieltä, että itäpuolelta kalaa tulisi tällä hetkellä paremmin, ja isompia. Yeah right! Tai ei ainakaan meille. Ei ne paikat olleet makuumme, eikä sieltä muuta tullut kuin yksi seurio. Samaan aikaan toisella porukalla "koti"-, eli länsipuolella oli ollut sitävastoin tapahtumia: Alamittaisia, irtipäässeitä (mm. 4–5 kg kirkas) jne. Palasimme illan suussa mökkirannan lähelle, josta yhden 55 cm tumman heti saimmekin. Toiset olivat nostaneet vielä 2,2 kg kirkkaan samoihin aikoihin illansuussa. Kolmas finnoporukka oli viettänyt päivän oppaan kanssa pohjoisessa ja idässä ilman merkittäviä tapahtumia, oppaalle 1 kala. Yhden raportin sain vielä toiselta porukalta eilen, jossa kerrottiin 59 cm tummasta ylös tulleesta.

Summa summarum. Ei ollut kovin kalaisa tämän vuotinen reissu. Meille 4, toiselle jengille 5 kalaa ja kolmas porukka vielä pari päivää yrittää onneaan. Tummien kalojen osuuskin oli aivan liian suuri. Onko kevään tulo tänä vuonna vain reilusti myöhemmässä, vai miksi kävi näin? Joku kertokoon ken tietää, minä en.

Poikkesimme eilen vielä Tukholman (Kistan) kalastusmessuilla. Porukkaa ja tavaraa piisasi. Meidän matkaan ei kuitenkaan tarttunut muuta kuin herkulliset sämpylät ja kahvikupposet.

Ennenkuin loputkin jäät rannoilta lähtee, täytyy lähteä siika-ongelle nauttimaan kevätpäivistä. Siinä sitä voi sitten pähkäillä mitä mertsarikevät kotimaassa tuo tullessaan. Saammeko kenties enemmän, isompia, maukkaampia, vahvempia ja kirkkampia kaloja kuin Gotlannissa? Kyllä saamme - jos minulta kysytään. Päätän raporttini tähän. -PB A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti