perjantai 16. marraskuuta 2012

Hyviä uutisia Gotlannista


Gotlannissa on perinteisesti järjestetty jokakeväinen meritaimenen kalastuskilpailu Öringträffen ns. Catch & Kill -periaatteella (http://www.fiskelandgotland.se/traffenx.htm). Kilpailun ideana on ollut se, että kauneimman (sopusuhtaisuus, kirkkaus jne.) kalan saanut tiimi on voittaja. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että jokainen tiimi tappaa vähintään yhden kalan, jotta heillä olisi mahdollisuus voittaa. Kilpailu on herättänyt laajalti vastustusta meritaimenkannan suojelijoiden puolelta, ja sen jatko on ollut uhattuna jo useamman vuoden.
Tänä keväänä asiat kuitenkin meidän kaikkien iloksi muuttuvat, koska Öringträffen siirtyy historiaan ja FishYourDreamin nokkamies Per Jobs järjestää uuden kilpailun Catch & Release -periaatteella (http://www.fishyourdream.com/se/gotland/paket_seatrout_open.shtml). Kilpailussa järjestetään kaksi eri sarjaa, perho- ja uistinkalastussarja, ja kaikki kalat pitää vapauttaa. Pisimmän kalan saaja voittaa, ja kaloja vertaillaan kuvien ja jaettavan mitta-asteikon perusteella.

Mikäli siis suunnittelette reissua ensi kevääksi Gotlantiin ja kilpailu kiinnostaa, niin kannattaa tsekata yo. nettisivut! Kilpailu järjestetään lauantaina 27.4.2013.

- Juuso

1 kommentti:

  1. Kliffa juttu hei!

    Vielä ku Suomelahdella porukka hiffais et jokanen pamputettu eväleikkaamaton on potentiaalinen kutukala jokeen.

    VastaaPoista