perjantai 5. marraskuuta 2010

Terkut mereltä

Ensimmäinen päivä takana. Ei se ihan niin helppoa ollut kuin ennakkoon odotettiin - yllätys?
Kuitenkin meitä on täällä 15 enemmän ja vähemmän kokenutta mertsarin kepittäjää, siihen nähden saaamamme 3 mittakalaa (62, 54 ja 52 cm) on koko lailla heikko saalis. Auringon paistaessa erittäin vaikeassa, muuten hyvässä kelissä päivä vietettyämme joudumme jälleen toteamaan tuon hopeisen kyljen olevan kohtuullisen vaikeasti tavoitettava kala. Nyt menemme keräämään voimia huomiselle päivälle, joten siiheen asti kuulemiin.

6 kommenttia:

 1. Hieno kuva! Onko tuossa siimassa bombette paino näkyvissä vai näenkö ihan omiani?? Jos niin mikä "pyytö" on kalan leukaperissä??

  VastaaPoista
 2. Kertokaa nyt äkkiä lopputulos, kovasti utelias kuulemaan ja vertaamaan. Itse paukutin eilen loistokelissä mutta laskevassa meressä pitkän päivän. Kaloja kyllä löytyi kiviltä peräti viisi, mutta koko oli ihan olematonta. Onko niin että veden lasku ylhäältä kohti normaalitasoa häätää nopeammin isommat pois, mutta pienemmät voivat jäädä pidempään rannoille norkoilemaan veden laskusta huolimatta.

  Vai onko alamittaisten ja ylämittaisten suhde nyt todellakin niin kehno, että yhtä otettavaa kohti saa vapautella kymmenen alamittaa. Mikä oli teidän viikonloppunne ala/ylämittasaldo?

  iv

  VastaaPoista
 3. Yritetään tehdä vähän tarkempi loppurapsa ehkä myöhemmin, mutta näppituntumalta sanottuna kaloja tuli pe/la noin parisenkymmentä. Alamittaisia suurin osa, isoin kuitenkin hyvä 3,2 kg. Suhdeluku about 35/65 am hyväksi. Ei ollut bombettea kehissä.

  VastaaPoista
 4. Jep, pientä kalaa oli paljon, mutta kyllä savustuspönttökin oli käytössä. Sunnuntaina lähti enää yksi vene vesille ja sieltä tuli vielä multimediaa 64cm kalasta ja joitain alamittojakin olivat saaneet.

  VastaaPoista
 5. Meni siis lauantai-ilta ryyppäämiseksi;-)

  VastaaPoista